Почела обнова крова предшколске установе у Жабљу

ЖАБАЉ: На згради објекта „Мудра сова“ у оквиру Предшколске установе „Детињство“ у Жабљу започета је реконструкција крова.
zabalj vrtic2
Фото: Б. Рашић

У оквиру пројекта, постоје четири целине, а то су реконструкција објеката, набавка опреме за рад кухиње, набавка возила за потребе радника Предшколске установе и едукације на тему демографије и демографске политике. Инвестицију вредну око 11 милиона динара финансирала је републичка Влада, уз суфинансирање Општине Жабаљ.

Прошле године проширен је капацитет вртића у Жабљу и Госпођинцима и отворене су јаслице у Жабљу, захваљујући оствареном суфициту од 33 милиона динара, из 2018. године. Након тога, реновиран је предшколски објекат у Чуругу, где су реконструисани фасада, кров, прилаз и спортска сала.

Председник општине Урош Радановић посетио је жабаљски вртић, где је обишао радове и, том приликом, истакао је да је локална самоуправа у протекле две до три године урадила много тога, како би се побољшали услови за смештај деце.


Поштују се строга правила у циљу заштите од вируса

Предшколска установа „Детињство“, у чијој су надлежности Жабаљ, Ђурђево и Госпођинци,  од 1. септембра ради пуним капацитетом, па су тако деца у могућности да имају редован боравак у јаслицама, вртићу и забавишту. Укупно је уписано 570 деце, од тога 320 у Жабљу, 135 у Ђурђеву и 115 у Госпођинцима. Запослени поштују строга правила доласка и одласка, као и боравка у објектима. Сви улази имају санитарни преглед, свима се мери температура и дезинфикују се руке и обућа, родитељи улазе један по један. Родитељи и запослени морају носити маске, док за децу нису обавезне. Запослени у објекту носе посебну одећу и обућу, а обавезна је редовна дезинфекција простора, кревета, играчака и справа за играње у дворишту.


Фото: Б. Рашић

- Осим што су реновирани остали објекти предшколских установа, очекујемо завршетак радова на овом објекту за десетак дана, чиме ће бити заокружена целина, односно сви предшколски објекти на територији општине биће савремено опремљени, за боравак деце у најбољим условима. У сарадњи са Владом Србије, обезбедили смо и уређаје који су потребни за функционисање кухиње, такође набављена су и два нова возила за потребе радника ове установе- подвукао је Радановић.

Директорица ПУ „Детињство“ Светлана Бошков рекла је да су у значајној мери побољшани услови за њихово функционисање.

- Оно што нам је најбитније је да више нема листе чекања, односно да имамо капацитет да примимо сву пријављену децу, а коначно имамо и јаслице. Осим тога, просторије у којима малишани бораве потпуно су опремљене, тако да смо много напредовали у последње две године- казала је Светлана Бошков.

Челници локалне самоуправе поручили су да ће и у наредној години деца и млади бити један од приоритета и да ће се наставити улагања у образовање.        

М. Рашић

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести