Почело повезивање постројења за воду на мрежу у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Започело је спајање постројења за пречишћавање воде на градску водоводну и канализациону мрежу Зрењанина. Пре неколико дана завршена је изградња потисног вода фекалне канализације од црпне станице, која се налази у кругу постројења, до прикључног шахта на градску канализациону мрежу, па је постројење и прикључено на ту мрежу, саопштио је Синиша Гајин из ЈКП „Водовод и канализација”.
zrenjanin postrojenje balaban.jpg
Фото: Dnevnik.rs

"Паралелно, обављене су и припреме за повезивање постројења на градску водоводну мрежу. У питању су два прикључка, један за довод сирове воде у постројење, а други за доток пречишћене воде из постројења у градску водоводну мрежу", наглашава Гајин.

Пошто се поступак прикључења постројења обавља на магистралном воду, који водом снабдева град, ЈКП „Водовод и канализација” је интензивно радило на техничком решењу које ће омогућити да за време трајања радова не дође до прекида водоснабдевања.

"Решење је пронађено и сем у случају непланираних дешавања, која су могућа док се изводе радови на магистралном воду који је под великим притиском, у недељи пред нама неће доћи до прекида водоснабдевања. Једино је могуће да дође до мањег пада притиска у мрежи", истиче Гајин.

Са прикључењем, практично се завршавају све обавезе према италијанском инвеститору који гради постројење за воду, чиме се стварају услови за почетак пробног рада. Већ у тој фази пробног рада, Зрењанинци који већ деценију кубуре с водом, требало би да имају побољшан квалитет воде. Уходавање рада машина и потпуно подешавање параметара квалитета воде у складу са прописима које је дефинисала Република Србија, а који су знатно строжији од оних који су на снази у земљама Европске уније, уследиће након тридесетак дана од почетка пробног рада постројења.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести