Почело рушење изгорелог Дома културе у Равном Селу

Глумац и продуцент Лазар Ристовски рекао је данас за Танјуг да је почело рушење остатака изгорелог Дома културе у Равном Селу, како би почела изградња новог објекта у којем ће публика уживати у изузетним културним садржајима.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Лепо је када се граде путеви и фабрике, али је за сваку земљу важно када се подиже један објекат културе. Лично ћу се побринути да се у новом Дому културе у Равном селу организују догађаји из културе са изузетним садржајем", казао је Ристовски.

Захвалио се председнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу на помоћи и разумевању у изградњи новог Дома културе у Равном Селу.

Ристовски је организивао филмски фестивал посвећен дебитантима и младима у Равном Селу, само годину дана након што је изгорео Дом културе.

"Равно Село је моје детињство, а онај ко заборави своје детињство, не постоји ни у будућности. Желим да млади из Равног Села и региона имају бољу будућност. Ми ћемо овим фестивалом отворити врата те будућности“, рекао је тада Ристовски.

У Равном Селу у општини Врбас живи око 3.500 становника, међу којима је доста младих.

Фестивал је посвећен омладини мог села и суседних села и свима који ће учествовати, додао је Ристовски, истичући да ће поврдити чињеницу да се култура не налази и не конзумира само у великим градовима, јер су мање средине често расадник талената из свих области, па и из културе.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести