Почео вршачки грожђебал

ВРШАЦ: Вршачки Дани бербе грожђа доживели су 61. издање и спадају у ред најстаријих  виноградарских манифестација у Србији и шире.
1
Фото: Dnevnik.rs

Винари, угоститељи, забављачи и други добро су се припремили да угосте преко 100 хиљада посетилаца из земље и околних земаља. За почетак, синоћ је уз свирку тамбураша на Вршачком брегу било бесплатних кобасица и вина, песму се орила до касно у ноћ. Данас ће бити прво отворена изложба воћа и вина, увече ће на свечаном отварању градоначелница Драгана Митровић уручити кључеве града Винку Лозићу, а потом ће уследити ватромет и наступ Жељка Јоксимовића.

Увод у суботње пре подне је „Жикина шареница“. Наступиће и витезови вина, потом је програм за децу, а увече на главној бини је наступ Хариса Yиновића. Недеља пре подне резервисана је за децу, а најважнији програми су Вршачки маскенбал и бацање грожђа из авиона. Увече је концерт Адила, потом наступа Жељко Васић.

Сваког дана организоваће се бројне пратеће манифестације из области спорта, културе уметности које ће се наставити и после званичног затварања. За љубитеље вина биће га у изобљу  за свачији yеп, али и богат избор понуде грожђа и другог воћа.

Р. Ј.

Пројекат “Вршац данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.4849
Најновије вести