Подвиг младе волонтерке Црвеног крста Милице Нађ

СОМБОР: Црвени крст Сомбора у протеклих неколико деценија безброј пута се показао достојним имена међународне хуманитарне организације које носи и у чијем интернационалном саставу делује.
с
Фото: Град Сомбор

Било да су у питању ратна дешавања, природне катаклизме или труд уложен у ублажавање социјалних неједнакости, волонтери ове организације су увек били први на бранику одбране људског достојанства и живота, баш као што је то недавно демонстрирала Милица Нађ, показавши храброст и спремност да својој суграђанки, која се нашла у животној опасности несебично пружи прву помоћ и спасе је.

Наиме, Милица је прошлог петка, док је са мамом била на путу до школе, угледала старију суграђанку како лежи на улици. Док су две пролазнице које су се нашле на лицу места позвале Службу Хитне медицинске помоћи, Милица је прегледом установила да њена суграђанка не дише и сместа започела реанимацију. У помоћ јој је притекла и Ђина Ружић Хорњак, па су њих две реанимирале жену док на лице места није стигла екипа Хитне помоћи, те превезла жену у болницу. Знање пружања прве помоћи Милица је стекла на обукама Црвеног крста Сомбор и као волонтерка ове организације, стечено знање реанимације у потпуности је применила у ситуацији коју је затекла и тако, испоставило се, спасила живот старије суграђанке.

Како ни једно добро и хумано дело, поготово у овим временима, не би смело да остане непримећено, ценећи самопрегор, неустрашивост и хуманост ове сомборске петнаестогодишњакиње градоначелник Антонио Ратковић је у знак захвалности уприличио пријем за Милицу Нађ и њену мајку Јасмину, али и за оне који су заслужни за Миличина знања из области пружања прве помоћи, челницу сомборске организације Црвеног крста Биљану Клипу и њеног колегу Енди Ваша. Градоначелник се у име града захвалио младој суграђанки што је показала несебичност, храброст и прибраност да примени своје знање пружања прве помоћи у сусрету са особом чији је живот био угрожен и тако спаси један живот. Ратковић се овом приликом, такође, захвалио и Црвеном крсту Сомбор и свим његовим волонтерима што својим несебичним радом дају немерљив допринос за добробит сваког свог суграђанина, али и непознате њуде у животној угрожености или некој врсти социјалне потребе.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести