Покрајина дала средства за надзор раскрсница и вртића у Оџацима

ОЏАЦИ: Локална самоуправа добила је више од два милиона динара од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам након спроведеног Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава општинама са територије АП Војводине за суфинансирање пројеката из области електронских комуникација и информационог друштва за 2018. годину.
1
Фото: Dnevnik.rs

Уговор о додели средстава потписао је, у име Општине Оyаци, помоћник председника општине Милорад Станишић. Сума од тачно  2.071.599 динара биће искоришћена за увођење система видео-надзора у Предшколску установу „Полетарац“ и  вртић  „Полетарац - Бајка“ у Оyацима, као и за успостављање система видео-надзора на раскрсници у Оyацима, на углу кнез Михајлове и Јурија Гараринова.

Из Општине Оyаци кажу да ће постављање видео надзора у ова два, од иначе три вртића, уследити одмах после Нове  године, а да се неће чекати ни да видео назор добије главна раскрсница у вароши. Очекује се да ти радови крену чим време дозволи.

Покрајински секретаријат за првиреду и туризам за ову намену обезбедио је  више од 15,2 милиона динара, а  Општина Оyаци добила је највише новца у односу на остале градове и локалне самоуправе, које су прошле конкурс. То је  Град Суботица и општине: Бачка Паланка, Бачки Петровац, Шид, Сечањ, Беочин , Србобран, Ириг и Ковин.

З. Делић

Пројекат “ Фокус на Оџаке” реализовала је “Панонија медиа” у сарадњи са “Дневником”. Ставови изнети у поменутом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести