Покрајина обезбедила средства за обнову спортске хале у Црвенки

КУЛА: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио је, заједно с покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, општину Кула, где ће уз подршку Покрајинске владе почети обнова спортске инфраструктуре у Црвенки и Кули.
milicevic batez crvenka
Фото: vojvodina.gov.rs

Тим поводом, потписан је уговор у вредности од 10,2 милиона динара за реализацију прве фазе реконструкције спортске хале у Црвенки, док је за изградњу спортског терена у Основној школи „Иса Бајић“ у Кули обезбеђено око два милиона динара.

У спортској хали у Црвенки предвиђена је реконструкција крова, мокрих чворова и дела столарије, како би се, пре свега, објекат сачувао од даље девастације.
Милићевић је нагласио да је ово велики искорак у обнови спортске инфраструктуре у општини Кула.

Спортска хала у Црвенки је изграђена још 1979. и од тада није било озбиљнијих улагања у овај објекат. Данас смо направили први корак да се заустави даље пропадање објеката, који је важан како за спортисте, тако и за рекреативце, казао је Милићевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Он је навео да је Црвенка спортско место познато пре свега по рукомету и фудбалу, са 17 спортских клубова и великим бројем школске деце која користе спортску халу.
Покрајинска влада је препознала потребу да се широм Војводине обнавља и гради спортска инфраструктура и да се свим нашим грађанима обезбеде приближно једнаки услови за бављење спортом и рекреацијом, а тиме и квалитетнији живот Црвенке, нагласио је Милићевић.

Покрајински секретар за спорт и омладину је нагласио да је у Стратегији развоја спорта АП Војводине, изградња и обнова спортске инфраструктуре један од основних стратешких елемената.

Батез је додао да се то види и по издвајањима за санацију, адаптацију, опремање и изградњу спортских објеката у Војводини, која су у протекле две и по године готово удвостручена.

Председник привременог органа општине Кула Велибор Милојичић захвалио се Покрајинској влади што је препознала значај обнове спортске хале за све Црвенчане и додао да ће општина Кула у буџету за следећу годину обезбедити средства за даљу обнову хале.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести