Покрајински секретар др Ненад Иванишевић у посети општини Апатин

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас у радној посети општини Апатин.
ivanisevic
Фото: Покрајинска влада

У просторијама Јавног предузећа за управљање путничким пристаништем ,,Марина Апатин” секретар Иванишевић се састао са председницом Општине Дубравком Кораћ, са којом је разговарао о туристичким потенцијалима Апатина, са посебним акцентом на изградњи Визиторског центра. Тема разговора била је развој ове општине, као и локални планови у области инфраструктуре, привреде и туризма у овој и наредним годинама.

Истичући да је буџет Секретаријата увећан за значајних 66 одсто, секретар Иванишевић је рекао да је јасан став Покрајинске владе да се више улаже у области привреде и туризма.

"Конкурсе које расписујемо наредне недеље, за набавку машина, опреме, репроматеријала, за унапређење туристичких потенцијала, јесу директна подршка привредним субјектима, али желимо да у разговору са представницима локалних самоуправа сагледамо и шта су њихове потребе, те да заједно конципирамо конкурсе на које ће се оне јављати. Имамо намеру да уложимо новац и у интернет маркетинг локалних туристичких организација, као и у њихово формирање тамо где их нема, јер су управо оне носиоци туристичке понуде и њеног пласмана на локалном нивоу", рекао је Иванишевић, додајући да ће унапређење туристичке понуде Апатина довести већи број, најпре домаћих, а потом и након релаксирања мера, и страних туриста.

Председница Општине Апатин нагласила је да је идеја сусрета сагледавање могућности сарадње Секретаријата и Општине са циљем унапређења и развоја привреде, туризма, инфраструктуре и спровођења заједничких капиталних пројеката од значаја за Апатин, са посебним акцентом на туристичким потенцијалима.

Након састанка, секретар Иванишевић је са домаћинима обишао Марину Апатин, те смештајне капацитете ЈП "Марина". Том приликом разговарало се о Визиторском центру, односно санацији Чарде "Харчаш", чији је управљач Туристичка организација Општине Апатин, а која је донела одлуку да у сарадњи са Општином изврши пренамену објекта у визиторски центар за обилазак Горњег Подунавља. Уз смештајне капацитете Јавног предузећа и сам Центар, боље ће се позиционирати и Апатин, као центар овог заштићеног подручја. Прва фаза радова подразумева реконструкцију постојећег објекта Чарде са угоститељском инфраструктуром и салом за презентације и предавања о Горњем Подунављу, док друга фаза обухвата проширење смештајних капацитета, што може значајно да утиче на повећање броја ноћења у овој општини.

У посети Апатину били су и помоћник покрајинског секретара за област рада и запошљавања Илона Пелт, помоћник за област привреде Маријана Четојевић, помоћник за област туризма Милан Јарић и директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александар Симурдић.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести