Поново оглашена продаја преостале имовине „Гвожђара”

ЗРЕЊАНИН: Стечајни управник предузећа „Гвожђар” из Зрењанина Милорад Ћук огласио је продају управне зграде ове бивше трговинске куће, и то методом непосредне погодбе.
11 gvozdjar upravna zgrada u centru
Фото: Град Зрењанин

Зграда површине 1.249 квадратних метара, која се налази у Улици Краља Александра Првог Карађорђевића 33 – 35, има подрум, два спрата и гаражу. Њена вредност процењена је на 79.840.215 динара.

Потенцијални купци, да би учествовали у јавном надметању, морају да откупе продајну документацију која кошта 10.000 динара. Отварање понуда, уколико их уопште буде било, заказано је за 29. октобар.

Некадашњи трговински гигант у средњем Банату, „Гвожђар” је у стечају од 2007. године и то је један од најдужих активних стечајних поступака на територији града. Управна зграда последње је што је од имовине остало.

Покушаји продаје овог објекта трају још од 2014. године. Занимљиво је да је тада његова вредност процењена на 60,8 милиона динара, односно на скоро 20 милиона динара мање него данас. Крајем 2017. почетна цена је износила 39,9 милиона динара, односно упола мање него сада. Али, ни тада, као ни у свим другим покушајима, управна зграда није била никоме интересантна.

Здање је подигнуто 1937. године и проглашено је за споменик културе. Њен први власник је била Државна хипотекарна банка.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести