Пооштрене мере у Кикинди: Ограничен број купача на базенима

КИКИНДА: Градски штаб за ванредне ситуације Кикинде ограничио је окупљање људи у затвореном простору до 50 особа, док је на отвореном дозвољено да борави највише до сто људи, уз поштовање свих здравствено - хигијенских мера.
Pavle Markov
Фото: Павле Марков, фото: Дневник

Анализирајући актуелну епидемиолошлку ситуацију, Градски штаб је донео и бројне друге мере.

Градоначелник Павле Марков, који је и командант Градског штаба за ванредне ситуације, саопштио је да се ограничава радно време угоститељских објеката од 6 до 23 сата. Баште кафића и ресторана третирају се као затворен простор, а столови међусобно треба да буду удаљени метар и по.

- У прехраменим објектима се ограничава број купаца, а то значи да на површини од четири квадратна метра не може да буде више од једног лица. Продавци и купци на зеленој пијаци мораће да носе заштитне маске, а неће бити дозвољено груписање лица - навео је Марков.

Особље и путници у аутобусима „Аутопревоза” у обавези су да носе маске.

- Градски Штаб за ванредне ситуације, разматрајући епидемиолошку ситуацију, донео је и мере које се односе на рад отвореним базена Спортског центра „Језеро”. На кикиндским базенима максимално ће моћи да буде присутно до 500 купача, а у Банатском Великом Селу 250 – додао је Марков.

Заштитне маске обавезне су и у свим просторијама привредних субјеката, а и они морају да поштују прописану физичку дистанцу. Ограничава се број лица у фризерским, козметичким и салонима лепоте, док растојање између лица мора да буде најмање два метра. Иста физичка дистанца прописана је у теретанама и фитнес центрима.

Ни у кладионицама не може да буде више од десет лица. И у овим објектима обавезно је ношење маски и поштовање физичке дистанце, саопштио је Марков и најавио да ће уследити дезинфекција свих јавних површина, здравствених и осталих установа.

Према одлуци Штаба за ванредне ситуације, појачане хигијенске мере мораће да се спроводе и у стамбеним зградама.     

М. Митровић

Ljubiša
10.07.2020 • 15:08
A na bazenu 500 ljudi.....
Petar
10.07.2020 • 15:30
Al je pametan ovaj Markov, ne treba da ogranicavas broj ljudi na bazenu, vec treba da zabranis, tek tamo sto se prenose i virusi u bakterije
EUR/RSD 117.3388
Најновије вести