Поремећаји на тржишту одужили радове у кикиндској болници

КИКИНДА: После тромесечне паузе, настављени су радови у оквиру прве фазе реконструкције објекта Опште болнице у Кикинди.
r
Фото: Grad Kikinda

Услед великог поремећаја на тржишту и неконтролисаног скока цена, као и врло тешке набавке увозног материјала, али и трансформације бивше Канцеларије за јавна улагања у Министарство за јавна улагања, дошло је до прекида посла. Радови, које је обишао Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника, сада су настављени и очекује се да Општа болница у наредном периоду добије жељени изглед.

- У наредном периоду требало би да се заврше радови на згради одељења физијатрије, патологије, психијатрије и да се започну на дечјем и инфективном одељењу, чиме би се завршила прва фаза. Паралелно са тим, радимо на изради пројектно-техничке документације за другу фазу која је много обимнија и којој је обухваћено 20.000 квадратних метара. Ради се о пројекту, у овом моменту, вредном око три милијарде динара. Град Кикинда завршава документацију која ће бити предата ресорном министарству, након чега ће бити расписана јавна набавка за извођача радова као и комплетно финансирање - објаснио је Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника.

За прву фазу радова било је предвиђено преко 340 милиона динара, али ће износи бити увећани услед поремећаја на тржишту. Поред радова, очекује се набавка савремене медицинске опреме, која ће у великој мери побољшати услове за што квалитетнији боравак пацијената:

- Када се радови заврше, Болница ће имати лепо уређен простор, са квалитетно осветљеним и топлим просторијама. Предвиђено је да зграда поседује лифт, што ће такође много значити онима који долазе на лечење - додала је др Весна Томин, директорка Опште болнице Кикинда.

        В. Х.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести