Посета Михаља Њилаша установи „Наши бисери” у Хоргошу и Кањижи

КАЊИЖА: Потпредседник Покрајинске владе и ресорни покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице АП Војводине Михаљ Њилаш посетио је вртиће Предшколске установе „Наши бисери” у Хоргошу и Кањижи, где су извршена улагања из средстава добијених на конкурсу из покрајинске касе.
njilas 2
Фото: Dnevnik.rs

У вртићу „Сунцокрет” у Хоргошу успешно је извршена замена столарије и уређење читавог објекта за малишане, чему су допринос дали и родитељи, док је за централну зграду вртића у Кањижи купљен нови намештај.

Михаљ Њилаш је рекао да се у оквиру акције „Ближе школским клупама” иде не само у школе него да посећују и вртиће широм Војводине, наглашавајући да је значајно што се обнављају објекти вртића, као што је то и случај са вртићем „Сунцокрет” у Хоргошу. Према речима Њилаша из покрајинске касе је за обнову вртића у Хоргошу издвојено 2,75 милиона динара за замену комплетне столарије, савременим ПВЦ прозорима и вратима, чиме се доприноси енергетској ефикасности и смањењу трошкова грејања, пошто се радило о изузетно старој столарији на објекту изграђеном још 70-тих година прошлог века.

„Похвално је да су у обнови објекта „Сунцокрет” учествовали волонтерским радом и родитељи, а свој допринос дала је и Општина Кањижа. Мислим да је то прави начин, да заједничким радом и вођењем заједничке политике у васпитању и образовању обнављамо објекте и стварамо боље услове за децу. Свој допринос даје и Република, посебно код обнове школских зграда посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима из Београда“, истакао је Њилаш. 

Њилаш је објекте вртића у Кањижи и Хоргошу обишао са домаћинима из ПУ „Наши бисери” и председником Скупштине општине Кањижа Милошем Кравићем. За набавку новог намештаја у централном вртићу уложено је преко 400.000 динара. 

„Локална самоуправа заиста придаје велику важност обезбеђивању услова за предшколско васпитање и образовање, свесни улоге и задатака које оно има. За све пројекте на које Предшколска установа „Наши бисери” аплицира општина Кањижа обезбеђује своје учешће од 15 до 20 посто улагања“, додао је Кравић.

Директорка ПУ „Наши бисери” Ибоља Веселинов истиче да су послове на замени столарије на објекту „Сунцокрет” добро урадили мајстори из предузећа „Гард” из Новог Сада, тако да све услове за збрињавање имају малишани од јаслица до предшколаца. Тај вртић похађа 154 деце.

„Поносни смо што су родитељи из Хоргоша веома заинтересовани и уписују децу већ од јасленог узраста, а исто тако је у Кањижи где имамо три вртића. На подручју девет месних заједница у општини предшколско васпитање и образовање се обавља у једанаест објеката и скоро сви су у добром стању. Остало је да се још у једном објекту у Кањижи замени столарија“, наглашава директорка Веселинов. 

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести