ПОСЛЕ ДВОНЕДЕЉНЕ АКЦИЈЕ ЈВП „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” Рибочуварима запаљени чамци

БЕЧЕЈ: Два чамца у власништву ЈВП „Воде Војводине“ која Рибочуварска служба користи за контроле на риболовним водама, запаљена су у недељу поподне, саопштила је Служба за односе са јавношћу овог предузећа.
1
Фото: ЈВП Воде Војводине

„Претпоставља се да је ово последица двонедељне појачане контроле на риболовним водама на територији Бечеја, тачније на каналу Банатска Паланка - Нови Бечеј, и добијених резултата у виду заплењених мрежа и недозвољеног алата за вађење рибе”, наводи се у саопштењу и подсећа да је ово други пут у последње четири године да се рибочувару С. Д. из Бечеја, који је одговоран за овај део риболовних вода, учини исто казнено дело.               

Због свега наведеног, постоји објективна сумња да је ово дело извршено од стране рибокрадица. Надлежни органи изашли су одмах на терен, извршили увиђај и покренули поступак против НН лица.

„Нажалост, ово није једини такав случај, с обзиром на чињеницу да су наши рибочувари  радом на терену неретко изложени претњама и непријатностима. Као одговорно предузеће у наредном периоду уложићемо још више, како бисмо пружили подршку нашим храбрим рибочуварима у борби против рибокрадица, а самим тим заштитили риболовне воде којима управљамо”, поручују из ЈВП „Воде Војводине”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести