Постепено ширење канализационе мреже у општини Темерин

БАЧКИ ЈАРАК: Темерински комуналци прикључили су још једно домаћинство из Бачког Јарка на канализациону мрежу. Том приликом радове су обишли председник општине Младен Зец и директор ЈКП „Темерин” Жељко Џакула и истакли да је ово само почетак улагања у канализациону мрежу, а да Општину Темерин тек чекају велике инвестиције.
11 temerin
Фото: Општина Темерин

-  С обзиром на то да је Јавно комунално предузеће уложило средства како би побољшали пречистач фекалне канализације, створили су се услови да прикључимо наше суграђане у оним улицама где је прошла канализациона мрежа и то је само почетак улагања, с обзиром на то да нас чекају велике инвестиције. Почетком године треба да потпишемо уговор са Министарством заштите животне средине како бисмо преко њих финансирали комплетан нови пречистач фекалне канализације са 14000 еквивалената и канализациону мрежу – рекао је Младен Зец прецизирајући да је план да 60 одсто територије општине буде покривено мрежом за одвођење отпадних вода.

Задатак локалне самоуправе је да припреми пројектно-техничку документацију, и на томе се ради, потврдио је Зец.

-  Што се тиче саме изградње канализационе мреже, сада радимо Улицу 23. октобра у Темерину и од центра Бачког Јарка до радне зоне број 8, тако да ће ову годину обележити велики радови на територији општине Темерин - рекао је Зец.

Директор комуналног предузећа најавио је да ће у наредном периоду у Бачком Јарку још 50 домаћинстава бити прикључено на мрежу.

- Успели смо да постојећи пречистач доведемо у боље функционално стање, тако да се отвара простор за нове прикључке. Ја се надам да ћемо убудуће и на овај капацитет од 2400 еквивалената, где има још простора за неких 100, 150 прикључака, успети у Бачком Јарку да прикључимо још 50-ак, пошто постоје већ пројекти и суграђани који су уплатили прикључак, те ћемо гледати да до касне јесени то и урадимо у што већем броју - истакао је Џакула.

В.  Х.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести