Пожар уништио породичну кућу Златка Абеловског из Белог Блата

БЕЛО БЛАТО: Златко Абеловски из Белог Блата остао је без породичне имовине у пожару који је избио 8. октобра.
2
Фото: Ж. Балабан

Пожар је букнуо у средишњем делу куће и брзо се проширио на остале делове објекта. Локални ватрогасци су брзо реаговали, као и ватрогасци из Зрењанина, али је ватрена стихија узела свој данак. Све оно што је вредни Златко годинама стицао, штедео и улагао у кућну инфраструктуру, посебно у алат, пожар је уништио.

-Мештани Белог Блата Златка знају као марљивог и мирног младог човека. Остао је рано без оца, а не тако давно и без старијег брата. Тешки животни тренуци ипак га нису поколебали у намери да оснажи своје домаћинство, да напредује и да се припрема за формирање сопствене породице. И сада, пред овако озбиљним животним искушењима, Златко не губи наду. Верује да ће успети да се подигне и не клоне духом – истиче пензионисани директор овдашње школе Милан Недељков, који је и покренуо акцију помоћи која може да се огледа у грађевинском материјалу или, пак, у новчаном прилогу.

Недељков напомиње да је у овом тренутку неопходна солидарност заједнице. Златко планира да девастирани део куће обнавља постепено, али опрему и средства за рад неће моћи да обнови у догледно време, иако се он ни сада не жали, и достојанствено се носи са овом несрећом.

Сви заинтересовани који желе да помогну Златку могу да се јаве на следеће бројеве телефона: 069 199 48 16 (Виктор Нечов) и 063 809 17 70 (Милан Недељков).

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести