При крају градња апатинског пристана

АПАТИН: Наредне седмице очекује се долазак елемената пристана чија се изградња приводи крају, па би до краја месеца требала да се заврши и монтажа.
Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić Foto: J.Ivanović
Фото: Председник општине Апатин Милан Шкрбић Фото: Ј.Ивановић 

Очекује се да нови пристан употпуни туристичку понуду Апатина и допринесе привредном развоју окружења, казао је председник општине Милан Шкрбић. На новом објекту преостало је још пескарење и фарбање, након чега ће конструкција заједно са дизалицама и механизацијом бродовима бити донета у Апатин.

Према пројекту пристан неће бити као досадашњи којег је у јануару 2017. године оштетио лед, па од тада није у функцији, већ у једном комаду чија ће платформа имати 53 метра, навео је Шкрбић и подсетио да је после јавне набавке за извођача радова одабрана  фирма ПД „МИП градинг” доо из Обреновца, која, иначе, води и послове у пројекту „Београд на води“.

Инвестицију заједнички финансирају  Министарство трговине туризма и телекомуникација са 25 милиона динара и Општина Апатин која је обезбедила 17 милиона. По уговору потписаном у августу рок за завршетак посла је 120 дана, па се сада може рећи да је обреновачко предузеће поштовало рокове.

Завршетак новог пристана с нестрпљењем очекују туристички радници јер ће поново моћи да пристају крузери, у којима обично путује по више стотина туриста. Директорка марине „Апатин” Љиљана Крец каже да припремају нови програм обиласка Апатина и околине.

Мислимо на Бању Јунаковић и њихову велнес понуду о чему би требало да разговарамо с њима и уклопимо се у њихов начин рада, казала је директорка и истакла да Апатин из године у годину постаје све атрактивније место за наутички туризам, па је ове године било 80 јахти с гостима, али да их посебно охрабрује што пецарошке туре наилазе на све веће интересовање код риболоваца.

Ове године имали смо бар 20 тура у којима нудимо смештај и брод, казала је директорка Крец.

Нови пристан ће, како додаје, добро доћи да се број гостију умножи и покрене апатинска привреда, у првом реду угоститељство.

З. Делић

Пројекат „Апатинска хроника” реализује ДВП Продукција а суфинансира Општина Апатин. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести