Пригревачки основци имају добре услове у школи

ПРИГРЕВИЦА: У Основној школи „Младост” завршавају се радови на замени крова. Преостало је још да се уклоне скеле и старе кровне етернит плоче однесу са простора испред школске зграде. Радове је са 10,7 милиона динара финансирала Општина Апатин.
prigrevica osnovci
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Директорка школе Евица Остојић каже да су радови били неопходни јер се одмах по изградњи објекта, 1983. године. показало да је кров лоше урађен.

Из године у годину све више је прокишњавало и на крају нисмо могли од воде да радимо, наводи директорка и додаје да би сада требало да се замене прозори на спрату зграде, јер су већ нови прозори постављени у приземљу. Потребно је мењати и подове у учионицама и обновити фасаду школске зграде.

По речима директорке, школа је добро опремљена рачунарима, имају и рачунарски кабинет, а наставници имају своје рачунаре за вођење електронског дневника, који се води од прошле школске године. Од пре неколико година у свим учионицама су беле табле, а имају их 15, јер настава у Основној школи „Младост” је кабинетска. 

У опремању школе, осим локалне самоуправе, заслуга у великој мери припада и некадашњем житељу Пригревице, Немцу Ернесту Јегеру, који годинама помаже школи, каже директорка.

Како додаје, пуно тога им је купио од рачунара, скенера, белих табли ….

Тако да имамо све, само да нам је више ђака. Мада, сваке године већ неколико година за школу стасава по двадесетак првачића, каже директорка.

У свим разредима у школи у Пригревици има по једно одељење осим што има два одељења седмог разреда, укупно 46 ученика, док је збир 210 школараца од првог до осмог разреда. Директорка каже да ђаци у Пригревици имају услове да корисно проведу слободно време, после школских обавеза. У месту је 2006. године у саставу школске зграде изграђена спортска хала, која  се поподне користи за тренинге.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Тренутно нам стагнира интересовање ђака за кошарку, а рукомет је примаран спорт. Тренирају га пођеднако и дечаци и девојчице. Заступљени су и одбојка и фудбал. За борилачке вештине, такође постоји интересовање, али су тренинзи у некадашњој малој сали, која се користила за физичко васпитање док није било спортске хале. Ту се сада одржавају и часови аеробика. Поред мале сале је недавно изграђена теретана на отвореном, коју могу осим ђака да користе и други мештани, вели Евица Остојић.

Деца из овог села су доказано добра и талентована, подједнако надарена за спорт, природне и друштвене науке.

Резултати на општинским и окружним али и републичким такмичењима показују да су ђаци из Пригревице увек у врху по постигнутим резултатима. Вероватно је, каже, и то допринело да је школа добро опремљена ИТ и што је изграђена спортска хала, каже директорка Остојић.

З. Делић

EUR/RSD 117.3037
Најновије вести