Пријеми за најбоље ђаке у Градској кући у Кикинди

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде Никола Лукач и ресорна чланица Градског већа за за образовање и културу Милена Живков уприличили су у уторак и среду пријеме за 19 основаца из градских и сеоских школа са подручја града Кикинде, који су протекле школске године на републичким такмичењима освојили неко од прва три места, као и за ђаке генерације у основним и средњим школама.
w
Фото: Grad Kikinda

Ђацима који су освајали признања на републичким такмичењима, њиховим родитељима и менторима, честитке су упутили Лукач и Живков и пожелели да и у наставку школовања буду по?еднако успешни. Десетак дана раније пријем је уприличен и за најдаровитије успешне средњошколце. 

- Нама је увек велико задовољство да угостимо наше успешне младе суграђане и мештане околних села. Наша врата увек ће за њих бити отворена - нагласила је  МиленаЖивков.

На републичком такмичењу из физике, ученица Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину, Катарина Голић, освојила је треће место.

- Сваки рад даје резултат и због тога сматрам да треба да сањамо велике снове. Иако сам на почетку школовања одмах заволела математику, у међувремену ми се свидела и физика и резултат није изостао - рекла је Катарина Голић.

Новак Деспотовић, ђак генерације у кикиндској ОШ „Вук Караyић”, окитио се бројним наградама током досадашњег школовања, а на републичком такмичењу из математике освојио је друго место. Деспотовић каже да остаје веран математици, те да ће школовање наставити у Математичкој гимназији у Београду.

Да је увек велико задовољство срести се са младим и успешним људима, у овом случају ђацима генерације основних и средњих школа, у поздравној беседи, констатовао је градоначелник Никола Лукач.

- Својим знањем, трудом, залагањем и упорношћу они су постигли изузетне резултате. Од срца им честитам, а у име града Кикинде и своје лично име, желим пуно здравља, среће и успеха током даљег школовања. Сигуран сам да ће се увек радо сетити својих наставника и професора. Ви сте понос ваших родитеља, школа, а наравно и Кикинде. Увек ћемо настојати да вам пружимо подршку - поручио је Лукач.

Он је ђаке генерације позвао да се након завршетка школовања врате у Кикинду, обећавши се да ће се у међувремену потрудити да се направи још бољи амбијент за живот и рад.

Град Кикинда је ђаке генерације даривао мобилним телефонима и меморијским картицама. Међу награђеним ученицима генерације била је и Емилија Хома. Она је носилац ласкавог признања у Економско-трговинској школл.

- Заиста је лепо што је град Кикинда препознао оно што смо урадили током школовања. Било је пријатно наћи се у друштву најбољих. Нисам мислила да ћу се баш ја издвојити и на крају постати ђак генерације. Уписала сам Економски факултет у Суботици - рекла је Емилија Хома.

Награђени су ђаци генерације Милош Иветић, Илија Бешлин, Андреј Варга, Емилија Хома, Милица Мрвичић, Новак Деспотовић, Биљана Остојић, Андреј Поповић, Јасмина Јерковић, Милан Гашић, Катарина Кнежевић, Неда Ибрајтер, Теодора Мајсторовић, Светлана Ћулафић, Јелена Пуцар, Петра Бакић и Јелена Ћири

М. Митровић

 

Пројекат „Правовремено у Кикинди” реализује „Марконс маркетинг компани”, а суфинансира Град Кикинда. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести