Привилегија за купус и лубенице

ЖИТИШТЕ: Одборници Скупштине општине Житиште мењали су на недавном заседању одлуку о одређивању локација за продају робе ван пословног простора на територији општине.
д
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у образложењу, измене о којима су се позитивно изјаснили одборници уследиле су на иницијативу Месне заједнице Торда. Руководство села је тражило измене одлуке због повећаног промета робе на већ одређеној локацији за продају ван пословног простора.

Према овој одлуци, продаја робе из возила може се обављати на стриктно одређеним локацијама по селима. Овакав начин продаје у Житишту је дозвољен на простору испред платоа код тржног центра у улици Ђуре Јакшића бб. У Равном Тополовцу продаја робе из возила могућа је на простору испред Дома културе, а у Торку на углу Трга слободе и улице Светозара Марковића.

Може се продавати и огревно дрво, као и производи занатлија –дрвена галантерија и делови намештаја

У Новом Итебеју продаја ван пословног простора дозвољена је у дворишту поред постављених тезги (Маршала Тита 59). У Српском Итебеју реч је о простору где су и тезге (Трг слободе бб), а у Међи испред продајних места (ЈНА бб). Продаја робе из возила у Хетину дозвољена је на простору испред продајних места, у Омладинској бб, а у Банатском Двору на располагању је простор испред Дома културе.

У Честерегу за ову врсту продаје одређен је простор испред продајних места (Маршала Тита 46-48), у Банатском Карађорђеву испред месне заједнице и Дома културе (проширени део пута), а у Торди простор испред зграде месне заједнице.

На списку робе која се може продавати из возила су купус, лубенице и друго воће и поврће у већим количинама, у сезони карактеристичној за одређену намирницу, затим огревно дрво, као и производи занатлија (дрвена галантерија – делови намештаја), који се користе искључиво у домаћинству.Ж. Б.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести