Признање кањишке скупштине и новинару Дневника

КАЊИЖА: Одборници Скупштине општине Кањижа једногласно су донели одлуку о додели годишњих јавних признања поводом предстојећег Дана општине.
d
Фото: Dnevnik.rs

Добитница признања „Про урбе” са новчаном наградом је просветна радница у пензији Ана Киш Иван из Хоргоша, за дугогодишњи рад на образовању и васпитању младих, културном животу и неговању традиција.

Добитници Повеља захвалности су главна уредница дневног листа „Мађар со” Марта Варју из Новог Сада, новинар „Дневника” дописник из Потисја Милорад Митровић из Кањиже, успешни предузетници Душан Хајдин и Милан Ковачевић из Кањиже и Ференц Бата из Тотовог Села, дугогодишњи покретач развоја овог места.

Први пут биће додељене Плакете „Јувентус Про урбе” за младе таленте, а добитници признања су свестрани уметник Тамаш Олах, атлетичарка кањишког АК „Партизан” Марина Живковић и млади истраживач Тамаш Њилаш, сви из Кањиже. Признања добитницима биће уручена на свечаној седници СО 20. октобра.

Признање „Про урбе” с новчаном наградом добила је просветна радница у пензији Ана Киш Иван из Хоргоша

Одборници су прихватили извештај о остварењу буyета општине у првих шест месеци ове године. Констатовано је остварење прихода у износу од 366 милиона динара, што је за десет посто више него лане, док су остварени расходи 356 милиона динара са увећањем од један одсто. Одборници опозиције су критиковали утрошак средстава на појединим ставкама, да је расипнички, сматрајући да су издаци за репрезентацију, организовање манифестација, туристичку промоцију и друго - превисоки, те да би се новац из општинске касе могао рационалније и сврсисходније да се користи.

Одборници ус усвојили измене у називима улица, одлуку о боравишној такси од 120 динара, као и одлуке о управљању јавним паркиралиштима, јавној расвети и оснивању Савета за међунационалне односе. Објекат крај базена на „Штранду” додељен је „Комуналцу”, ЈП за комуналне услуге,  за проширење делатности лучког оператера. Од „Комуаналца” је одузето право коришћења на непокретностима у јавној својини општине Кањижа. У питању су споредне зграде и парцела површине од 2,25 хектара ради изградње спортско-туристичко рекреативног комплекса. На тој локацији треба да се изграде објекти Војвођанске рвачке академије.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести