Признање лекарима на првој линији фронта

ЗРЕЊАНИН: Друштво лекара Војводине је на свечаности, одржаној у зрењанинском хотелу „Војводина”, уручило награде и захвалнице установама и појединцима за допринос у ванредној ситуацији изазваној пандемијом вируса корона.
д
Фото: Приватна архива

С обзиром на то да прошле године, управо због пандемије, није било могућности да се организује ова традиционална свечаност, у четвртак су добитницима уручене награде и за 2019. и за 2020. годину.

Признања Друштва лекара Војводине за 2019. добило је деветоро чланова. Седморо њих је добило захвалнице, један лекар је добио диплому, а један плакету. Педијатар др Николета Ковачев, чланица Подружнице лекара Зрењанин, добила је годишњу награду за заштиту народног здравља.

„Др Николета Ковачев се као педијатар бавила децом са посебним потребама и са проблемима у развоју, лечила их је и збрињавала. Такође их је и едуковала, баш као и њихове родитеље”, наводи се у образложењу одлуке. Додељена је и споменица нефрологу прим. др Роси Јелачић, која нас је прерано напустила.

Захвалнице за допринос у борби против вируса корона за 2020. годину додељене су здравственим установама, и то Општој болници „Ђорђе Јоановић”, Специјалној болници за плућне болести „Др Васа Савић”, Заводу за јавно здравље Зрењанин и Специјалној болници за рехабилитацију „Русанда” у Меленцима. Такође, захвалнице су уручене Дому здравља „Др Бошко Вребалов” у Зрењанину, домовима здравља у Житишту, Сечњу, Новом Бечеју и Српској Црњи, Служби хитне медицинске помоћи у Зрењанину, Респираторном центру и Одељењу интерног, радиологије и анестезије у Општој болници Зрењанин.

Појединачне захвалнице за допринос у борби против пандемије Ковид-19 додељене су епидемиолозима др Радивоју Филипову и др Светлани Попов, инфектолозима др Драгану Тошићу, др Златку Папићу, др Срђану Стевановићу и др Милану Врањешу, као и интернисти др Золтану Лазару.

Споменица је додељена епидемиологу др Жанки Субић, која је, радећи у јеку епидемије, оболела и, нажалост, преминула од последица короне.

Након свечаности је уследило акредитовано предавање Подружнице лекара Зрењанин.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести