ПРОДАЈА ПОНОВО ПРОПАЛА Југоремедија иде на још нижу цену

ЗРЕЊАНИН: За зрењанинску Фабрику лекова „Југоремедија“ нико није заинтресован, па је пропао и четврти покушај продаје, сазнајемо од стечајног управника Радована Савића.
Д
Фото: Dnevnik.rs

Јавно надметање било је заказано за 26. фебруар, по почетној цени од 1,2 милијарду динара. Последњи рок за уплату депозита и откуп документације био је јуче, 19. фебруара. Међутим, за откуп документације нико није уплатио 500.000 динара, нити је положен депозит од 762 милиона динара, па је продаја отказана.

Стечајни управник Радован Савић напомиње да ће се потрудити да следећа продаја, у консултацији са стечајним судијом, буде заказана у што краћем року. Извесно је да се може очекивати и нижа почетна цена, што је уобичајена пракса у оваквим ситуацијама.

Да подсетимо, стечајни поступак у „Југоремедији“ отворен је 27. децембра 2012. године, на предлог „Хипо Алпе Адриа банке“. План реорганизације поднели су „Хета рил естејт“ из Београда, правни следбеник ове банке, и предузеће „Унион медик“ из Новог Сада, које је у августу 2013. године привремено закупило погоне „Југоремедије“, с намером да у њима обнови производњу лекова.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести