Првенство у риболову за дистрофичаре одржано у Жабљу

ЖАБАЉ: Тринаесто покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре одржано је на обали Јегричке у Жабљу, у оквиру активности Спортског савеза дистрофичара Војводине, а у организацији Удружења дистрофичара Јужнобачког округа из Новог Сада.
д
Фото: Dnevnik.rs

Општина Жабаљ је главни покровитељ такмичења, у сарадњи са локалним УСР „Младост Јегричка“, које располаже са 250 метара уређене обале приступачне корисницима инвалидских колица, у нетакнутој природи.

Председница Спортског савеза дистрофичара Војводине и секретарка Удружења дистрофичара Јужнобачког округа Александра Пановић каже да сви учесници целе године жељно ишчекују тај догађај.

- Удружење и све активности које организујемо нашим члановима много значе, ради размењивања искуства међу сличнима. Не сматрамо то спортским активностима или надметањем, већ се опуштамо уз воду, а дружење нам је важније од свега – каже Александра Пановић.

Сви учесници уживали су у прелепом окружењу и сунчаном дану као и у изванредно приступачној обали, која је скоро у нивоу са водом, што умногоме олакшава приступ, не само корисницима инвалидских колица, већ и такмичарима који се отежано крећу.

Председник Удружења дистрофичара Сремског округа Крсто Марковић редован је учесник такмичења и различитих активности.

- Не дозвољавам себи да пропуштам дружења, јер заиста увек уживамо и лепо нам је, искористимо сваки моменат за интересантне приче и смех - задовољан је Марковић.

Већ шесту годину Жабаљ је домаћин овог првенства, а Панчевци су одбранили лањску титулу у конкуренцији 23 такмичара из седам екипа. У појединачном пласману, најбољи су били Жикица Жабић из Новог Сада, Светислав Миховиловић из Панчева и Анђелка Самарyић из Новог Сада.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести