Први пут у Апатину почиње школица за труднице

АПАТИН: У Дому здравља Апатин у току су пријаве за прву групу полазница школице за труднице, која почиње 17. децембра, а обухватиће будуће мајке од шестог месеца трудноће.
с
Фото: Општина Апатин

У питању је стални програм који ће се убудуће редовно одржавати и бити бесплатно на располагању свим трудницама из апатинске општине.

- Школице за труднице су важан вид подршке родитељству и поносна сам што смо покренули такав програм у Апатину. Први циклус у децембру и јануару ће се састојати од седам предавања и покриће све теме од интереса за будуће мајке –рекла је помоћница директора Дома здравља Бранка Бајић.

Партнер локалне самоуправе и апатинског Дома здравља у  спровођењу овог пројекта је банка матичних ћелија „ЦрyоСаве”, а пројекат су подржали и ланац апотека „Гален Фарм”, као и брендови „Минаква” и „Хумана”.

- Изузетно смо задовољни што смо део овог сјајног пројекта, посебно јер се школица за труднице сада први пут одржава у Апатину. Искуство показује да је оваква врста подршке будућим мајкама од великог значаја и да им олакшава порођај, а доприноси и квалитетнијој бризи о беби - рекла је диркетрка „ЦрyоСаве” Ивана Радак.

Школица ће се одржавати у, за ту сврху, специјално уређеном простору Дома здравља. Информације о школици будуће маме могу добити у патронажној служби Дома здравља Апатин.

З. Делић

 

ПројекатЈавни интерес у Апатинуреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не и зражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести