Радио из Кањиже прославља две деценије рада

КАЊИЖА: Поводом јубилеја, 20 година рада, „Панда радио” припрема за вечерас велику рођенданску прославу на обали Тисе на Штранду у Кањижи, за своје слушаоце и све посетиоце који желе добру забаву.
radio Vladimir Janjatovic Panda.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Власник и директор „Панда радија” Владимир Јањатовић подсећа да је програм почео да се еминтује на српском и мађарском језику 1997. године на фреквенцији 103,5 мегахерца.

"Независна смо приватна комерцијална радио станица, забавно информативног карактера од самог оснивања ",каже Јањатовић и додаје да је било у досадашњем раду успона и падова, али мисли да смо за ових 20 година успели да будемо поуздан партнер на тржишту и једна од најјачих радио станица у Војводини. Да би се то постигло неопходна су била улагања, требало је пратити развојне трендове.

За две деценије кроз „Панда радио” је прошло много кадрова, а према речима Јањатовића многима је ангажман у овој кући био одскочна даска према другим медијима, јер су се овде доста добро обучавали и стицали искуство.

"Неки су остали, неки су одлазили, јер је данас у моди да људи одавде одлазе и у иностранство због материјалних потреба, али сам задовољан, имамо добар и професионалан кадар, да можемо задовољити критеријуме и потребе једног озбиљног савременог медија. „Панда радио” се чује на удаљености око 100 километара, слуша се и на Интернету. Имамо добру сарадњу са једним мађарским радијом са којим наступамо на разним манифестацијама и конкурсима, тако да успешно остварујемо прекогрнаичну сарадњу на радио таласима између Србије и Мађарске", истиче Јањатовић.

Прослава јубилеја почиње у 17 сати на обали Тисе у Кањижи, уз бесплатан улаз за посетиоце. Наступиће плесне групе из Хоргоша, стижу „Шидски трубачи” из Шида, уз виолину Жолта Дера заиграће 18 плесачица, свираће још „Тика бенд” и „Чаба дуо” из Кањиже, група „Диртy Слипперс” из Мађарске, а у поноћ је ватромет.

М. Митровић 

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести