Радионице за ученике основних школа у три града: Шума зове на дијалог

За ученике основних школа са подручја Новог Сада, Сремске Митровице и Врбаса реализују се интерактивне радионице о значају шума, чије теме прате циљ пројекта, који подразумева повећање знања и проширење свести о важности очувања шума, подизања нових засада и њихове неге у АП Војводини.
Sume u Vojvodini
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Остале ће бити реализоване у Равњу и Мачванској Митровици, а две су већ реализоване, у Новом Саду и Врбасу.  Интерактивне радионице део су пројекта „Шума зове на дијалог”, који се реализује у оквиру програма „Еко-систем: Подршка реформама у заштити животне средине”, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске.

Пројекат реализује Покрет горана Новог Сада са још три члана мреже „Пошумимо Војводину” – Еколошки покрет Врбаса, Рурални центар „Сова” и Дечија еколошка академија.

Током пет месеци колико траје, жеља је унапређење знања грађана о важности шума и повећање активизма у њиховој заштити, што се постиже кроз обуку деце у основним школама, у поменутим градовима. Организоване су и акције садње у сваком граду.   

И. Ба.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести