Радном акцијом риболоваца сређују рибњак за нову сезону

НОВИ ИТЕБЕЈ: Премда риболовачка сезона на рибњаку у Новом Итебеју почиње 2. маја, чланови локалног Спортског риболовачкохог друштва „Фигура“ јуче су се окупили како би средили простор око воде који ће ускоро почети активно да користе.
в
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом фарбали су столове и клупе, надстрешнице, окопавали око кућице за креч, постављали вртешку за децу и сређивали око љуљашки, орезивали дрва, косили,...

С лепшим временом сви добију вољу да раде, па нам оваква дружења свима пријају – каже председник СРД „Фигура“ Атила Филеп, додајући да се на води пуне батерије чак иако се физички ради. – Овако се организујемо сваке године пре него што почне сезона, а годишње се окупљамо ради радних акција бар пет пута.

Око 20-ак чланова окупило се уз новоитебејски рибњак који постоји од 2005. године, а вишесатни рад и труд завршени су печењем сланине, шунке и кобасице на ватри.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

-У суштини, лепо је време и немамо шта да радимо па смо се скупили да улепшамо рибњак јер је важно да се, свако ко дође, лепо осећа – наводи Игор Патаи који је члан СРД још од „аууууууу одкад“. – Ми смо најјача риболовачка организација у општини Житиште, а која ради волонтерски. Код нас нема дезорганизације. Имамо, чак, и жене чланице, а оне и деца имају разне повластице.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

„Фигура“ окупља 127 чланова, од чега је 87 одраслих, а остали су деца и млади. На такмичењима и дружењима прикључе им се и пријатељи из околних места и општина, а први такав сусрет их све чека 14. априла, када ће своје пецарошке вештине, или пуку срећу, одмерити пецањем беле рибе.

Текст и фото: Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести