РЕКОНСТРУКЦИЈА КАНАЛИЗАЦИЈЕ Улица затворена а радови нису почели

ЗРЕЊАНИН: Улица Радноти Миклоша, у зрењанинској Месној заједници „Сава Ковачевић”, пре двадесет дана у потпуности је затворена за саобраћај, на потезу од раскрснице са Улицом 9. маја до раскрснице према Мужљи и Мужљанском мосту.
radovi na putu, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

То је учињено по налогу надлежног одељења у Градској управи Зрењанина, због урушавања путне површине, а које је проузроковало оштећења на канализационој мрежи која се налази испод пута. У питању је канализациона мрежа која припада црпној станици преко које се прикупља фекална и кишна канализација са територије више од пола града и даље одводи ка Александровачком каналу.

Од када је затворена за саобраћај, па до данас, у овој улици се не ништа дешава. Радови још нису почели, а када и почну, не зна се колико ће трајати.

„Радови на фекалној и канализационој мрежи у том делу града су врло захтевни. Изводиће се на дубинама и до седам метара, уз употребу, за такве радове, адекватне опреме и механизације. Из тог разлога је и припрема за извођење радова сложенија и захтева одређено време. Очекујемо да радови започну у наредних десетак дана”, кажу у зрењанинском ЈКП „Водовод и канализација”.

У овом предузећу истичу да ће се знати колико ће радови трајати тек када се уклони путна површина и стекне потпуни увид у насталу штету на цевима фекалне и атмосферске канализационе мреже. Пошто је у питању једна од најзначајнијих црпних станица у граду, ЈКП „Водовод и канализација“ ће искористити прилику да за време радова на мрежи обави и ревитализацију саме црпне станице, а која није рађена још од пуштања у рад. Тиме ће се, наглашавају у „Водоводу”, створити услови за још квалитетније и сигурније прикупљање и одвођење фекалних и атмосферских отпадних вода.


Грађани огорчени

Грађани у овом делу града су огорчени. Не само што је врло прометна улица затворена за саобраћај пре три недеље, а да мајстори нису ни на видику, него су околне улице постале главне саобраћајнице. Посебан проблем представљају тешки камиони који, од када је Улица Радноти Миклоша затворена за саобраћај, користе алтернативне саобраћајнице.

- Јасно је да се саобраћај мора одвијати, али сада тешки камиони пролазе улицама 9. маја и Ровињском, које апсолутно нису предвиђене за такав терет. Док радови почну, па док се заврше, ове две улице ће бити потпуно руиниране. Грађани нам се жале, а ми не можемо ништа, осим да се и ми жалимо - кажу нам у Месној заједници „Сава Ковачевић”.


У ЈКП „Водовод и канализација” тврде да је затварање улице за саобраћај пре отпочињања радова урађено из безбедносних и техничких разлога.

„Урушавање путне површине се наставило и проширило, па би даље коришћење улице за саобраћај могло да доведе до угрожавања безбедности самих учесника у саобраћају. Проузроковало би и даља и већа оштећења на канализационој мрежи која би угрозила њено будуће функционисање”, наводи се у одговору који смо добили из овог јавног комуналног предузећа.

Ж. Балабан

Miša
25.09.2020 • 21:22
Valjda spremaju da o istom trošku grade novu fabriku vode.
EUR/RSD 117.3637
Најновије вести