Реновирана школска сала у Бешки: За спорт и друге потребе школараца

БЕШКА: Уложивши 4,5 милиона динара Општина Инђија потпуно је реновирала салу у Основној школи „Браћа Груловић” у Бешки.
indjija beska
Фото: Општина Инђија

Уређени су ходници, свлачионице и санитарије, укључујући набавку туш кабина и спортских реквизита за наставу физичког васпитања. Обилазећи школу, председник општине Инђија Владимир Гак најавио је да ће локална самоуправа наставити да улаже у стварање што бољих услова, нарочито у сеоским срединама и да се та разлика између села и града, макар на територији општине Инђија, смањује.

Гак је похвалио домаћине рекавши да школа у Бешки може да послужи као пример како једна образовна институција треба да функционише. Наставницима је данас далеко лакше да обављају свој посао, а деци је омогућено да се играју и стичу атлетске вештине на савременим и новим справама. По речима директорке ОШ „Браћа Груловић“ Наде Џамић Шепе, ова сала је оспособљена и за друге активности.

- Бенефити нису само за наставу физичког васпитања него и за остале активности као што је фестивал науке који је одржан у овој Сали, а на којем је наступио велики број ученика, посетилаца, родитеља, што је оставило веома позитиван утисак – рекла је директорка.

Колико се интензивно радило минулих месеци, показује и то да су поводом овдашњих инвестиција  представници локалних и покрајинских органа већ трећи пут посетили Бешку за месец и по. Први повод је био обилазак реконструисаног вртића, затим су били актуелни радови на асфалтирању Улице Краља Петра I, а трећи повод је завршетак радова на школској сали.

Интензивно се ради и у другим насељима инђијске општине. Ускоро ће почети изградња пешачких стаза у Новим Карловцима, реконструкција центра Новог Сланкамена, изградња пешаких стаза и завршетак објекта предшколске установе, а у току је реконструкција вртића у Љукову са фондацијом „Новак Ђоковић“, док се у Марадику гради капела.

В. Х.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести