Реновирано дечје и пријемно одељење у оповачкој библиотеци

ОПОВО: У Народној библиотеци  завршено је реновирање дечјег и пријемног одељења, а за те радове Општина Опово издвојила је око милион динара.
1
Фото: Катарина Николић Ралић

Ова два одељења су јуче почела званично да раде с корисницима, премда простор још није у потпуности сређен после мајстора, а књиге се још додају на полице.

Библиотека је у склопу Културног центра, где су и сцена „Драган Бјелогрлић” и галерија „Јован Поповић”, има око три стотине квадратних метара и у протеке четири деценије није била реновирана. -Радује нас почетак обнове објекта -казала је директорка оповачке установе културе Катарина Николић - Ралић. - Реновирали смо дечје и пријемно одељење површине од око 80 квадрата. У посао смо кренули у септембру и завршили смо молерско -фарбарске радове, спуштање плафона, поставље подова, нову расвету, а у целом објекту уведене су нове електричне инсталације.

По њеним речима у наредном периоду очекује се наставак  радова на адаптацији зграде , а шта би догодине могло тачно да се ради директорка каже да ће се о томе договорити с представницима локалне самоуправе.

Библиотека има огранке и у три села - Сефкерину, Баранди и Сакулама. Књижни фонд  чини око 65.000 наслова и има, према евиденцији из прошле године, 862 члана.

- Степен искоришћености књижног фонда је у односу на број становника десет одсто, што нас сврстава у врх  према извештајима Матице српске -казала је директорка.

З. Делић

Пројекат „Опово правовремено” реализује ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Опово. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести