Рибочувар спасао шарана ког је нашао на путу

НЕУЗИНА: Рибочувар Риболовачког савеза Војводине Оливер Аџић из Орловата, спасао је шарана ког је нашао насред пута између Јарковца и Неузине, на подручју општине Сечањ.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Није познато откуд риба на коловозу, али се претпоставља да је некоме испала из аутомобила. О овом несвакидашњем догађају Аџић говори за „Дневник“.

– Враћао сам се у четвртак са терена и на путу између Јарковца и Неузине затекао шарана, тешког око пола килограма. Још је давао знакове живота. Покупио сам га, ставио у гепек и брзо сам се возилом запутио код колеге у Боку, јер ми је ту било најближе – испричао је рибочувар Аџић.

Чим је стигао код колеге, шарана су ставили у воду, без превише наде да је риба преживела. Међутим...

– Када сам дошао до Томашевца, колега ми је јавио да је риба жива и да ју је пустио у Стари Тамиш код Боке. Ето, испоставило се да ми рибочувари спасавамо рибу где год стигнемо – кроз осмех каже наш саговорник.

Иначе, Оливер се од 2016. године бави рибочуварским послом и стално је на терену. Истиче да борба са рибокрадицама никада не престаје.

– Баш у четвртак је полиција, приликом рутинске контроле у Опову, код једног човека из Идвора, у гепеку аутомобила, пронашла 24 шарана укупне тежине 61 килограм. Рибокрадице не мирују и борба са њима је свакодневна – напомиње он.

Ж. Б.

Dođašinović Lola
16.04.2023 • 09:37
Kakva sreća za šarana a nesreća za ribokradicu.
Zoran Nis
17.04.2023 • 12:41
Olivera sam upoznao na Tamisu,sta reci covek profesionalno obavlja svoj poso .Pored svih obaveza on spasava i udomljuje pse macke ma nemam reci izuzetno dobar covek
EUR/RSD 117.2071
Најновије вести