Рума издвојила три милиона за мере подршке запошљавању

РУМА: Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини општине Рума усвојен је за ову године на седници Општинског већа Рума, а за лицитацију је преостало 834 хектара.
1
Фото: Dnevnik.rs

Шефица одељења за финансије, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић каже да је годишњи програм донесен и урађен у складу за Законом о пољопривредном земљишту кроз апликацију коју је у претходне две године развило Министарство пољопривреде.

- Укупно пољопривредно земљиште у државној својини на територији румске општине износи 7.383 хектара, од тога је 2.513 издато по праву пречег закупа сточарима, а 101 хектар издаје се по праву пречег закупа за инфраструктуру, док 193 хектра користи Пољопривредна стручна служба што је у складу са законом и даје се на бесплатно коришћење школама - каже Дамљановић. - За лицитацију је остало 834 хектара, а средства која су планирана за остваривање закупа пољопривредног земљишта у државној својини износе 85 милиона динара из буyета, док 15 милиона динара планирамо да добијемо од осталих извора најпре од Покрајине.

Такође, на седници је донета одлука да ће Општина Рума издвојити три милиона динара за мере подршке самозапошљавању, које обухватају стручну помоћ и субвенције за самозапошљавање.

За поправку мобилијара на Градском тргу Општина ће издвојити два милиона динара.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић каже да се централно језгро уређује на најбољи могући начин, почевши од тротоара, на коме се тренутно поставља бехатон, до мобилијара,м али и други радови.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић каже да се централно језгро уређује на најбољи могући начин, почевши од тротоара, на коме се тренутно поставља бехатон, до мобилијара,м али и други радови.

- Иницијатива за постављање новог мобилијара потекла је од грађана и увек се трудимо да уважимо све значајне предлоге. Чим буде изабран најбољи понуђач креће се са радови, те очекујемо да већ на јесен имамо сређенији центар- каже Љубишић.

М.Сћ

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести