Рушењем старог објекта почела градња новог Дома културе у Равном Селу

РАВНО СЕЛО: Почело је рушење старе, већ дужи низ година неупотребљиве зграде Дома културе у Равном Селу, чиме су отпочели и први припремни радови за изградњу новог објекта намењеног културном животу места.
Општина Врбас
Фото: Општина Врбас

Равноселци ће, према усвојеном пројекту, уз нови Дому културе добити и нови спортски терен са трибинама и осветљењем.

Почетку рушења старе зграде, која је изгорела у пожару у априлу 2016. године, присуствовали су председник општине Врбас Предраг Ројевић, и члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић.

- Унапређење културног живота у локалној заједници један је од приоритета локалне власти. Захваљујући великом разумевању Покрајинске владе и њеног председника Игора Мировића, у буџет АП Војводине уврштена су и средства за изградњу новог Дома културе у Равном Селу. Крећемо са припремама за градњу новог објекта, који ће имати велики значај за све становнике општине Врбас, а посебно за Равноселце- рекао је Ројевић. Пројекат подразумева нову зграду Дома културе на 600 квадратних метара и са 223 седишта, а поред зграде изградиће се и нови спортски терен, са трибинама и осветљењем. Вредност радова је 160 милиона динара, што је највећа инвестиција у Равном Селу у последњих 30 година. Полагање камена темељца очекује се у првим данима јула. Следи и расписивање јавне набавке за завршетак радова на Позоришту у Врбасу, као и радови на новом тргу у центру града, најавио је Ројевић.

Фото: Општина Врбас

Радови на рушењу старе зграде неће зауставити одржавање традиционалног Равно Село Филм Фестивала, који ће се одржати од 1. до 4. јула. Глумац и продуцент Лазар Ристовски рекао је да је почело рушење остатака изгорелог Дома културе у Равном Селу, како би почела изградња новог објекта у којем ће публика уживати у изузетним културним садржајима.

- Лепо је када се граде путеви и фабрике, али је за сваку земљу важно када се подиже један објекат културе. Лично ћу се побринути да се у новом Дому културе у Равном селу организују догађаји из културе са изузетним садржајем- казао је Ристовски, који је овде покренуо филмски фестивал посвећен дебитантима и младим ствараоцима, само годину дана након што је изгорео Дом културе. - Равно Село је моје детињство, а онај ко заборави своје детињство, не постоји ни у будућности. Желим да млади из Равног Села и региона имају бољу будућност. Ми ћемо овим фестивалом отворити врата те будућности. Фестивал је посвећен омладини мог села и суседних села и свима који ће учествовати - додао је Ристовски, истичући да ће потврдити чињеницу да се култура не налази и не конзумира само у великим градовима, јер су мање средине често расадник талената из свих области, па и из културе.

Осим филмског фестивала, у селу делују дечји тамбурашки оркестар „Чуперак“,  КУД „Шове”, одржава се међународни фестивал „Мостови пријатељства“, манифестација „Жене живе и на селу“, бројне књижевне вечери и изложбе.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести