Рускоселци прославили Дан ослобођења села

РУСКО СЕЛО: Дан ослобођења, 5.октобар у Руском Селу су прославили полагањем венаца на споменик жртвама фашизма и уручењем Октобарских плакета Месне заједнице.
д
Фото: Град Кикинда

На комеморативном скупу чула су се подсећања да је Црвена армија одавде, 1944. године. започела операцију ослобођења Кикинде, али и да је скоро свака кућа у Руском Селу дала свој допринос у народноослободилачкој борби.

Честитајући мештанима дан када је њихово село ослобођено у Другом светском рату председник Скупштине града Кикинде Младен Богдан, навео је да је важно да се негују сећања на људе који су положили своје животе за слободу Руског Села:

- Ово је мултиетничка и мултикултурална средина средина за пример. Дуга је и лепа традиција суживота у овом селу. Руско Село увек је красио слободарски дух, а значајан број мештана и њихових потомака потиче из крајева који су ослобађани у Првом светском рату, па су након 1918. године овде дошли - указао је Богдан.

Потпредседник Савета Месне заједнице Руско Село Ведран Ђурасовић, осврнуо се на досад реализоване инфраструктурне радове, а као један од најважнијих истакао реконструкцију улице Браће Опсенице и асфалтирање у дужини од два километра.

- Реконструисана је сала Омладинског дома, а било је и радова на нашем стадиону. Град Кикинда је подржао наше пројекте, а велики допринос дао

је и досадашњи председник

Месне заједнице Душан Марјановић. Наставићемо са ула­гањима у путну инфраструктуру и паркинге у нашем селу - најавио је Ђурасовић.

Највиша сеоска признања, Октобарске плакете Месне заједнице Руско Село, ове године су заслужили шеф градилишта зрењаниске фирме „Еко градња” Ђуро Павлица и месни Фудбалски клуб „Црвена звезда”.

- Пријатно смо изненађени овом наградом, баш као и Ђуро Павлица. Наш клуб од ове сезоне поново игра у вишем рангу, Војвођанској лиги- Исток. У овој години се обележава и велики јубилеј, 100 година фудбала у Руском Селу - изјавио је представник ФК „Црвена звезда” Душко Вујановић.

На пригодној свечаности је додељено још једно признање.  Захвалница СУБНОР-а Кикинде уручена је председнику Савета МЗ Руско Село Душану Марјановићу.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести