САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У АПАТИНУ Прилику добило 19 незапослених

АПАТИН: Још десет незапослених лица добило је прилику да самостално отпочне сопствени бизнис новцем локалне самоуправе, док је деветоро незапослених са евиденције Националне службе за запошљавање у Апатину добило субвенције ради запошљавања код приватних предузетника.
Deset nezaposlenih dobilo je priliku da samostalno otpočne sopstveni biznis novcem lokalne samouprave Foto: Opština Apatin
Фото: Десет незапослених добило је прилику да самостално отпочне сопствени бизнис новцем локалне самоуправе Фото: Општина Апатин

У великој сали Скупштине општине уговоре су корисницима уручили председница СО Апатин Ника Петровић и директор НСЗ филијала Сомбор Секула Тањевић.

Вредност субвенција је 3,4 милиона динара, од којих је део обезбедила и Национална служба за запошљавање у Апатину. Јавни позив за самозапошљавање и нова запошљавања је део општинског Акционог плана запошљавања који локална самоуправа спроводи  заједно са НСЗ. Подршка је намењена за самозапошљавање и за ново запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

У општинском Савету за запошљавање истакли су да је општински позив уследио после републичког и прокрајинског огласа, и да су субвенције добили сви који су се јавили на конкурс. На основу достављених бизнис-планова, новац је распоређен ради отпочињања прављења намештаја, отварања гипсарске радње, производње колача, израде сувенира, молерско–фарбарских послова... Код новог запошљавања радна места нашли су средњошколци претежно у грађевинским предузећима.

З. Делић

Пројекат „Апатинска хроника“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Апатин. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести