Сања и Вања од ружног лепо праве

НЕШТИН: Уметници окупљени око удружења „Фрушкаћ” из Новог Сада  исцртали су највећи мурал на Фрушкој гори и интервенисали на неколико објеката како би оплеменили неке запуштене и занемарене локације.
fruskac
Фото: Fruskac.net

Током неколико дана боравка на Фрушкој гори, уметници Сања Стојков и Вања Викало уз помоћ групе ентузијаста окупљених око удружења за промоцију Фрушке горе исцртали су мурал на насуканој бродској олупини у Нештину и на помоћном објекту на језеру Капавица.

У оквиру истог локалитета Вања и Сања су интервенисали и када су наилазили на отпад и на старе, дотрајале и одбачене предмете претварајућиих их лако и брзо у уметничка дела. Мењајући ружно за лепо млади уметници дају предметима нови смисао.

Удружење „Фрушкаћ” је већ организовало сличне акције, претварајући бетонске тенковске барикаде на раскрсници пута Визић-Дивош на Фрушкој гори, у уметничке инсталације. Тада су гомилу сивих бетонских препрека обојили у лубенице, али и очистили околни део и поправили знакове поред пута. Неколико месеци након тога исцртан је и мурал на оронулој некадашњој портирској кућици на језеру Бели камен. 

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести