САРАДЊА СТАРИЈИХ И МЛАЂИХ ГОСПОЂИНЧАНА Развијање креативности и тимског духа

ГОСПОЂИНЦИ: Чланице Удружења „Креативна радионица Госпођинци“ одржале су празничну радионицу са децом из ДОНКТ „Ђердан“ из Госпођинаца, а најмлађи су показали заинтересованост за прављење новогодишњих венчића, а касније и украшавање, све уз помоћ чланица удружења. На крају је уприличена мала изложба дечјих радова.
е
Фото: М. Рашић

Председница „Креативне радионице“ Јелена Говорчинов казала је да тај начин рада са децом има посебну важност, јер подстичу код њих креативност, те развијају њихове способности.

– Ове активности омогућавају деци да се изразе на јединствен начин, с обзиром на то да праве украсе на основу сопствених идеја, уз развијање маште. Такође, радионице подстичу тимски рад, јер клинци често сарађују и помажу једни другима, што развија социјалне вештине и осећај заједништва.

Кроз стварање новогодишњих украса, деца такође уче да цене сопствени рад и радују се стварању нечега што може улепшати њихов дом или просторију – објаснила је Госпођинчанка.

Осим тога, ове активности пружају деци прилику да се опусте, изразе своја осећања и створе лепе успомене током празничног периода, у којем они свакако највише уживају. 

М. Рашић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести