Сатмари : Стадион у Бачкој Тополи готов до маја

Гради се стадион поред затвореног базена, за 4.200 гледалаца, а у склопу стадиона у плану је изградња и хотела и све су то важне инвестиције за нашу заједницу, каже председник општине Бачка Топола Адриан Сатмари
 Adrian Satmari Foto: S. Šušnjević
Фото: Адриан Сатмари Фото: С. Шушњевић

БАЧКА ТОПОЛА: У току је изградња стадиона ТСЦ, фудбалског клуба који се сада такмичи у највишем домаћем рангу. Објекат је надомак Академије фудбалског клуба, у коју је Влада Мађарске уложила око 9,5 милиона евра. Председник општине Бачка Топола Адриан Сатмари сматра да ова инвестиција није битна само због спорта, већ и због позитивног утицаја на економију, али и само друштво.

- Гради се стадион поред затвореног базена, који би требало да буде отворен у мају идуће године. Капацитет стадиона је 4.200 гледалаца, а у склопу стадиона у плану је изградња и хотела и све су то важне инвестиције за нашу заједницу. Инвеститор је овдашњи спортски клуб, а финансира се из средстава Владе Мађарске - каже Сатмари.

Он додаје да кад је реч о сарадњи две државе, Бачка Топола је конкурисала код „Бетлен Габор” фондације и за реконструкцију грађевине која је првобитно била планирана за хотел у центру, а сада се рачуна да ће ту да се пресели Општинска управа.

- Уколико нам буду одобрена средства, то ће такође бити пројекат који се финансира из буџета Мађарске - каже Сатмари.

У овој општини су пословали и Арапи, који су се водили као власници Зобнатице, са највећим засадом боровнице на територији Србије, од више од 100 хектара на државном земљишту на основу уговора са Министарством пољопривреде.

- Зобнатица је у приватном власништву и поново је мењала власника и добила ново руководство. Каштел и хотел су реновирани и изгледа прелепо и то је, такође, један од туристичких потенцијала наше општине којим се поносимо - каже Сатмари. - Велика је посећеност и након изграђене пешачке стазе на источној страни Бачкотополског језера, Тополчани често викендом породично шетају од Бачке Тополе до Зобнатице.

Ове године нису организоване Коњичке игре у Зобнатици, већ у Суботици, док је претходних година то била редовна манифестација.

- Све веће манифестације су отказане, те је већ у септембру када имамо Дане Бачке Тополе и Карневал меда, “Експо” све је отказано, као и велика манифестација „Сармијада” која је планирана за новембар, такође се неће одржати. Треба да се чувамо, носимо маске, одржавамо социјалну дистанцу - каже Сатмари и додаје да иако је октобарски вашар одржан у октобру, отказан је за новембар и децембар. Он истиче да правила треба да се поштују, а да ће бити још прилика за весеље и дружење, а сад је најважније да чувамо једни друге.

У Бачкој Тополи нема ниједног потврђеног случаја зараженог коронавирусом рекао је председник општине Бачка Топола Адриан Сатмари и захвалио се суграђанима што се придржавају свих прописаних епидемиолошких мера.

М. Стакић

Пројекат „Панорама Бачке Тополе” реализује „Дунав продукција”, а суфинансира Општина Бачка Топола. Ставови изнети у овом медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Zeljko
15.11.2020 • 06:11
Svega ovoga nebi bilo da nema Zemberi Janosa. Ziv i zdrav bio
pipo
16.11.2020 • 19:26
Nije istina da nema zaraženih koronom u gradu. U OŠ. Čaki Lajoš ima nastavnika koji su sad već u kućnoj karantini.
EUR/RSD 117.5584
Најновије вести