Сећање на погинуле полицајце у Кањижи

КАЊИЖА: Полицајцима погинулим у борби за очување суверенитета и целовитости отаyбине на Косову и Метохији, минутом ћутања и полагањем венаца на спомен обележје испред Полицијске станице Кањижа, почаст су одале колеге из ПС Кањижа и са подручја Полицијске управе Кикинда, чланови породица, челници локалне самоуправе општине Кањижа, представници месних заједница, образовних установа и Дома здравља Кањижа.
д
Фото: Dnevnik.rs

Успомену на петорицу погинулих колега евоцирао је председник Синдикалне групе Независног синдиката полиције у ПС Кањижа Александар Вулетић. У сукобима на Косову и Метохији 1998-99. године погинули су полицајци из ПС Кањижа Зоран Врбашки, Игор Буш, Горан Сандић, Жељко Раужан и Јеленко Бунић.

Вулетић је истакао да су сви они били цењени и поштовани међу колегама и изузетно храбри, те да се ради о људима који су веома млади изгубили животе између 23 и 28 година, а да су иза себе оставили децу, супружнике и родитеље.

- Немамо речи које би могле да умање тугу, али настојимо да одржимо сећање на погинуле колеге и оно што су учинили и дали за отаyбину. Прошло је 20 година откако су наше колеге изгубиле животе. Сваке године се окупимо да положимо венце на спомен обележје и одамо им почаст, а ове године смо организовали меморијални турнир у малом фудбалу. Окупили смо на једном месту колеге погинулих и чланове њихових породица и подсетили се тих тужних дана и одржали контакт са њима, а трудићемо се да и убудуће одржимо ову традицију и не заборавимо погинуле колеге и њихове породице - рекао је Вулетић.

У част погинулих колега у Кањижи је одржан меморијални турнир у малом фудбалу на коме је учествоавло осам екипа из полицијских станица са подручја Полицијске управе Кикинда, Граничног прелаза Хоргош, као и две екипе породица погинулих полицајаца из Руме и Сремских Карловаца.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести