Сенћански глумци играли премијеру „Пред пензијом” у Чоки

СЕНТА: Глумци Камерне сцене „Мирослав Антић” из Сенте представу „Пред пензијом” по тексту Томаса Бернхарда, коју је режирао Радован Зубац, премијерно су извели прво на комшијској на сцени Дома културе у Чоки, док ће публика у Сенти моћи да је види вечерас од 20 сати на сцени Дома културе.
1
Фото: КЦ Мирослав Антић Сента

Задовољство и реакција публике у Чоки је позитивна, јер је овдашња позоришна публика већ имала прилике да у више наврата види остварења сенћанског ансамбла.

Прошле сезоне су у копродукцији КС „Мирослав Антић” и Културно образовног центра Чоке глумци из Сенте припремили представу „Медвед”, па је тако и најновији комад „Пред пензијом” урађен у копродукцији са Чоканима.

- Радећи на сцени Дома културе у Чоки имали смо све потребне услове за несметан и квалитетан рад. Иначе, Камерна сцена „Мирослав Антић“ нема слободан приступ сцени Дома културе у Сенти, не онако како рад на представи захтева - каже редитељ Радован Зубац.

 

Одабрао је овај комад настојећи, каже, да учини репертоарски корак напред, а у исто време да остварење буде друштвено ангажовано.

- У први план представа истиче критику друштва у којем појединац без проблема долази до положаја и звања и поред тога што у свом приватном животу испољава најмрачније нагоне и склоности које крије од спољашњег света, тако што када изађе у тај свет навлачи на себе маску друштвено прикладне личности. Такав један ритуал, који не представља ништа друго до живот без духа, води ка стварању болесне заједнице. С друге стране представа критикује тоталитаризам као систем владања у смислу да такав систем своју снагу гради на страху и гушењу слободе – указује Зубац.  У представи „Пред пензијом” играју искусни глумци ансамбла Камерне сцене „Мирослав Антић“ Душан Блажић, Љубица Ромадић и Гордана Николић. У представи има и насиља и секса и узнемиравајућих слика, што људи не воле баш много да виде. Прича није лако „сварљива”, каже Зубац, али реакција публике била је видно позитивна.

М. Митровић

EUR/RSD 117.7720
Најновије вести