Сервиси подршке за особе са инвалидитетом

Друштво за заштиту мајки и деце „Изида“ из Фекетића добило је лиценцу социјалне услуге за дневни боравaк деце и младих са сметњама у развоју и са инвалидитетом.
feketic izida foto jelena ivanovic -8.jpg
Фото: Чланови „Изиде” и гости из сродних удружења (Фото: Јелена Ивановић

Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, као и особе са телесним инвалидитетом је врста подршке за особе са инвалидитетом.

Директни корисници су деца и млади са сметњама у развоју и са инвалидитетом, са једноставним или сложеним инвалидитетом, лица са менталним сметњама у развоју, са оштећењем вида и другим сметњама у развоју, док су индиректни корисници су породице деце и младих са инвалидитетом, шира заједница.

Друштво ради сваки радни дан, а оно што је корисницима најпотребније тренутно је грнчарска пећ, како би могли да пеку ручне радове од глине, који настају на радионицама, а даље се продају као сувенири на разним изложбама и манифестацијама.

Такође, корисници “Изиде” гаје разно зачинско биље , које такође продају, као и ручне радове, торбе и разне рукотворине.

М.Сћ

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Мали Иђош. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести