Шиђани се задужују за капиталне пројекте

ШИД: Одборничка већина у Скупштини општине Шид на недавном заседању прихватила је предлог да се ова сремска општина кредитно задужи. Руководилац оделења за финансије Општине Шид Јадранка Недић у свом образложењу одборницима истакла је кредитно задужење као шансу за реализацију пет капиталних пројеката, са износом од 72 милиона динара.
1
Фото: Dnevnik.rs

Одборници су на истој седници усвојили одлуку о буyету Општине Шид за првих шест месеци ове године. Усвојен је и ребаланс буyета којим је практично извршено усклађивање планираних прихода и расхода, као и одлуку о дугорочном задужењу. Средства из кредита намењена су за завршетак започете водоводне мреже у селима Бикић До и Привина Глава. За тај пројекат предвиђен је износ до 16 милиона динара, а за инфраструктурно опремање радне зоне у Адашевцима планиран је износ до 19 милиона динара.

Надаље, за израду пројектно-техничке документације везане за реконструкцију школа „Бранко Радичевић” и „Сремски фронт”, планиран је износ до 10 милиона динара. За наставак радова на изградњи водовода у месту Љуба, износ до 15 милиона динара. За наставак изградње друге фазе пешачко-бициклистичке стазе у комплексу радне зоне бр. 8 у Адашевцима, планирано је до12 милиона динара. Јадранка Недић је појаснила да ће се кредит отплаћивати из  општинског буyета током пет година, односно 60 месеци, уз грејс период од једне године.

Донета је и одлука да Општина прода 62 гараже у насељу „Јелица Станивуковић - Шиља” и 36 гаража у насељу „Исток”, по цени од 12.000 динара по квадратном метру.

Усвојен је програм коришћења средства из фонда за заштиту и унапређење животне средине, извештај о реализацији годишњих програма пословања јавних комуналних предузећа „Јавна расвета”, „Стандарда”, „Водовода” и ЈП Завода за урбанизам за првих шест месеци ове године. За директора ЈП Завод за урбанизам именован је Милан Јандрић, који је до сада био у својству вршиоца дужности директора.

Д. Савичин

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести