Шири се централна радна зона у Старој Пазови

СТАРА ПАЗОВА: Једна од највећих индустријских зона у Србији биће изграђена код наплатне рампе Стара Пазова уз међународни ауто-пут Београд – Будимпешта.
д
Фото: Општина Стара Пазова

Како би се омогућио долазак нових инвеститора, Општина Стара Пазова је у сарадњи са надлежним урбанистичким предузећем приступила изради Плана детаљне регулације Централне радне зоне.

Ширење ове зоне омогућиће активирање новог простора, а самим тим и долазак нових инвеститора, па тиме и отварање нових радних места. У питању је једна од најперспективнијих индустријских зона која се простире на површини од преко 770 хектара.

Централна радна зона настала је спајањем северног и јужног дела радних зона. Надлежно предузеће започело је са израдом Плана детаљне регулације која ће омогућири ширење, а биће јасно дефинисана правила грађења. Крајњи рок за завршетак израде плана је почетак следеће године.


Одбили складиште медицинског отпада

Одборници Скупштине општине Стара Пазова, на предлог локалне власти, једногласно су донели одлуку да се не изгради постројење за складиштење и термички третман медицинског отпада на територији општине. Занимљиво је да су за тај предлог гласали истоветно одборници свих странака и група грађана у локалном парламенту.

Одлука да се одбије изградња постројења објашњена је забринутошћу грађана и привредних субјеката, пре свих произвођача хране, за здравље људи и заштиту животне средине.   Наиме, пре неколико месеци фирма која се бави складиштењем и термичким третманом медицинског отпада поднела је захтев за изградњу оваквог постројења што је унело забринутост међу грађане. Одборници су се изјаснили против градње постројења, међутим, коначна одлука о градњи није у надлежности локалне самоуправе, већ покрајинских органа, како је речено на седници.


За пословање у овој индустријској зони одлучило се неколико страних фирми као што су белгијска компанија „Делезе”, аустријски „Ајмакс”, „Волво”, а од недавно и трговински ланац маркета „Лидл”. Подсетимо, Централна радна зона на истоку се граничи са државним путем Београд – Нови Сад – Суботица, на западу са пољопривредним земљиштем у атару Нове Пазове, на југозападу се граничи са војним комплексом Батајница, а на југу са локалним путем Нови Бановци – Батајница.

В. Х.

 

Пројекат „Стара Пазова на длану“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести