Систематска дератизација на подручју Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Новосадска „Циклонизација“ је од октобра до децембра прошле године спровела целокупан третман систематске дератизације на територији града Зрењанина, наводи се у извештају који је објавила зрењанинска локална самоуправа. Поступак дератизације рађен је на свим местима која су погодна за развој популације глодара.
13 deratizacija
Фото: Град Зрењанин

Уз помоћ средства за сузбијање глодара, мамка Б, обављена је систематска дератизација 34.473 домаћинства. У свакој месној заједници остављено је по 20 килограма мамка који су могли да преузму они грађани који у тренутку акције нису били код куће.

„У договору са станарима и управницима зграда, мамак Б је постављан у подрумске и таванске просторије“, наводи се у извештају који је поднела „Циклонизација“.

У децембру је „Циклонизација“ урадила дератизацију на 15 хектара депонија, како у граду тако и у селима. У периоду од 4. до 10. децембра, у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Водовод и канализација“, урађена је дератизација фекалне канализације. У складу са уговором, третирано је 1.000 шахтова, а утрошено је 89,5 килограма парафинског мамка.

Дератизација је рађена и на 24 хектара гробаља, у 20 објеката који припадају пијацама и у 24 верска објекта. На безбедан начин урађена је и дератизација 27 објеката школа и предшколских установа.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести