Школа у Шајкашу награђена за марљив рад

ШАЈКАШ: Основна школа „Исидора Секулић“ у Шајкашу освојила је Златну медаљу на Међународном сајму образовања „Путокази“, одржаном на Новосадском сајму.
s
Фото: Mirjana Nikolić Mušicki

Школе које су учествовале је према унапред дефинисаним критеријумима оцењивала независна комисија стручњака са различитих универзитета из Београда, Крагујевца, Брчког и Беча. Школа ову медаљу осваја трећи пут заредом, а према речима директорке школе Мирјане Николић Мушицки, награда стиже као потврда квалитетног рада школе и њених просветара.

- У документу који смо креирали за потребе учешћа на оцењивању квалитета образовно-васпитних установа смо навели сва значајнија дешавања која смо имали у претходном временском периоду. Иако нам је пандемија коронавируса отежала услове за рад, у претходној школској години смо започели пројекат обогаћеног једносменског рада, а ове школске године смо у сарадњи са локалном самоуправом реализовали пројекат продуженог боравка. У „личној карти школе“ се налазе сви пројекти, одржани угледни и огледни часови, остварене сарадње са институцијама и службама које су ван образовног система као што су полицја, ватрогасна служба, локална самоуправа, центар за социјални рад и многи други са којима смо успешно сарађивали. Драго нам је што смо задовољили све критеријуме комисије, која је препознала и потврдила наш квалитет – наводи Николић Мушицки.

Шајкашка школа је ове и прошле године у редовним инспекцијским надзорима добијала максималан број бодова, а награда на сајму образовања „Путокази“ додатно потврђује успешан рад.

- Највише оцене инспекције и овакве награде сведоче да успешно извршавамо обавезе, пружамо квалитетне услуге нашим ученицима, пратимо технички развој и примену нових технологија у настави, развијамо стручно усавршавање запослених и пласирамо квалитетан тимски рад. Ову медаљу добијамо три године заредом, али и даље радимо на развоју школе и планирамо много тога – истиче директорица.

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести