Сомбор: Дигитални биоскоп за врхунску понуду

СОМБОР: Конкурсна комисија Филмског центра Србије доделила је средства за пројекат израде документације за дигитални биоскоп сомборског Културног центра „Лаза Костић“.
v
Фото: Vesna Šašić/Dnevnik

Овим је начињен значајан корак ка изградњи дигиталног биоскопа у Великој сали Културног центра чиме ће Сомбор, стати раме уз раме са градовима који имају најбоље опремљене биоскопе. На овај ће начин Град Сомбор и Културни центар бити у могућности да одређују репертоар филмова и динамику приказивања, а остварени приходи биће употребљени за унапређење културне понуде Сомбора, каже Весна Шашић, директорка КЦ „Лаза Костић“.

У 2020. години добили смо подршку Филмског центра Србије, ја се овом приликом захваљујем директору Гордану Матићу и конкурсној комисији. Израђен је Пројекат дигиталног биоскопа, а искрено се надам да ћемо до краја године да га реализујемо, иако је то веома оптимистично, оценила је Весна Шашић.

Такође, додала је, једна од новости је и та да је сомборски Културни центар постао члан Мреже киноприказивача Србије, док је она, као руководилац Културног центра, једногласно изабрана за координатора радне групе за ширење и развој мреже, за шта се нада да ће довести и до непосредног унапређења у нашем пословању.

Постоји могућност да и ове године, уколико се стекну услови у времену још увек актуелне епидемије, дође до несметаног одржавања, сада већ традиционалног Филмског фестивала, као и уобичајеног пројекта „Арт окупација“, најавила је Шашић.

М.Мћ

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести