Сомбор најбољи од осам градова и општина

СОМБОР: Захваљујући добром раду овдашњих институција којима је стављен у задатак брига о младима, али и бројним невладиним организацијама и удружењима грађана, Сомбор је проглашен за српску националну престоницу младих за 2018. годину.
mladograd
Фото: Град Сомбор

Ово признање које носи званични назив „МладГрад“ је признање које додељује Кровна организација младих Србије сваке године, и то на Међународни дан младих, 12. август. Према успесима у претходном периоду представници Кровне организације младих Србије и Грађанских иницијатива, препознали су Сомбор као пример добре праксе за спровођење локалне омладинске политике.

Награда се додељује јединици локалне самоуправе за свеукупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници. „МладГрад” је признање за истинско укључивање младих у најразличитије процесе локалних власти, као и улагање у креирање подстицајног окружења за унапређење положаја и задовољавање потреба младих у друштву. Поред Града Сомбора којег је номиновало УГ „Сомборски едукативни центар“ у сарадњи са Канцеларијом за младе, учествовало је још седам српских градова и општина - Чачак, Крагујевац, Владичин Хан, Смедерево, Ниш, Бечеј и Зрењанин.

Информација о признању дошла је управо када је саопштен и комплетан програм манифестације „Сомборско лето за младе 2018”, која ће 12. августа, на дан уручења признања, почети догађајем „Музика на точковима”. У поворци млади пешке, на бициклима, ролерима, скејтовима и другим превозним средствима прате покретну бину улицама Сомбора. Полазак је предвиђен за 18.45 са платоа испред Жупаније. Из организације овог хепенинга најављују да ће као први наступити панчевачки састав „Исказ“, те да се након покретног концерта који ће се завршити на популарном Ћелавом тргу, спектакл сели у летњи кабаре, односно простор између Народног позоришта и Дечијег одељења варошке Библиотеке где ће од 21 час наступити представници сомборске музичке сцене „Фусноте“, београдски поп састав „Земља грува“, енергични нишки двојац „Стерео банана“, док је хедлајнер вечери иконична „Дисциплина кичме”.   

М. Мћ

Пројекат „Јавни интерес у Сомбору“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести