Сомбор: Почела достава намирница за социјално угрожене

СОМБОР: Настављајући добру праксу бриге о својим суграђанима који су се, низом околности, нашли у егзистенцијалној потреби, сомборска локална самоуправа је започела достављање прехрамбених пакета за социјално угрожене житеље села и приградских насеља.
sombor, tanjug
Фото: Tanjug

Дистрибуцији пакета у сеоске месне заједнице присуствовао је Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, који је навео да ће у другој  овогодишњој транши бити подељено 550 пакета, те да су вредност и садржај пакета исти као и у претходној подели.

Пакети се деле на основу спискова и евиденције коју је припремио сомборски Центар за социјални рад, а пакете дистрибуира овдашњи Црвени крст. Према евиденцији Центра за социјални рад највише лица у стању социјалне потребе је у Бездану, где ће пакете добити 70 лица, потом у Бачком Моноштору 66, а у Кљајићеву пакете ће добити 58 лица. У Станишићу пакете ће преузети 50, а у Стапару 40 социјално угрожених лица. У Светозару Милетићу пакети ће се наћи у 39, а Телечки и Чонопљи 35 домаћинстава. У Дорослову пакете ће преузети 28, у Риђици 27, Бачком Брегу 26 социјално угрожених породица, те у Гакову 21, Колуту и салашима 20 и у Растини три породице.

Пакети садрже по три килограма пиринча и  шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.

М.Мћ

EUR/RSD 118.0471
Најновије вести