Сомбор се такмичи у „Шампионима безготовинског плаћања“

СОМБОР: Како је последњих година све жешће у жижи јавности дигитализација пословања, али и свакодневног живота грађана Србије, ни Сомборци не желе да изгубе корак са модернизацијом и уласком у нову еру узроковану четвртом технолошком револуцијом.
1
Фото: Сомборци обавештени о акцији

Када је у питању јавни сектор и услуге које локална самоуправа пружа својим суграђанима, велику заслугу за „држање корака“ са технолошким, дигиталним и информатичким иновацијама има и пре неколико година отворени Услужни центар овдашње Градске управе, чије је функционисање првобитно помогао УСАИД.

Добра пракса је настављена и ових дана, па је зарад тога да би се што већи број грађана одлучио за безготовинско плаћање на свим шалтерима у Услужном центру Градске управе, тим Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) је поставио промотивни материјал који ће подсећати на ту могућност и учешће Града Сомбора у такмичењу „Шампиони безготовинског плаћања“.

Локална самоуправа која буде имала највећи број трансакција осваја награду која би потенцијално обрадовала најмлађе Сомборце и Сомборке, пошто је у питању дечије игралиште у вредности 20.000 евра, а приде пет локалних самоуправа које буду имале највећи број трансакција добијају бесплатно нови портал. По узору на интернет презентацију Владе Србије „У служби грађана“, портал би подразумевао двосмерну комуникацију са грађанима.

Не само да у случају остваривања најбољих резултата може да уследи и награда намењена најмлађим житељима ове вароши, већ је самим учешћем у такмичењу локална самоуправа за своје суграђане обезбедила  погодност у виду најнижих трошкова провизије на плаћање јавних услуга, тачније 45 динара на уплате до 4.500 динара, односно један одсто за уплате веће вредности.

Град Сомбор је заједно са 60 градова и општина са територије Републике Србије учесник такмичења „Шампиони безготовинског плаћања“ које организују Канцеларија за ИТ и е-Управу и НАЛЕД, уз подршку компанија Виса и Мастерцард. Како би повећали шансе за победу Сомбора из локалне самоуправе су позвали грађане да се активно укључе у такмичење тако што ће приликом плаћања јавних услуга на шалтерима Градске управе града Сомбора, уместо готовине, користити платне картице и тиме допринети да управо у административној престоници Западнобачког управног округа буде обављен највећи број плаћања картицом, чиме би Сомбор као првопласирана локална самоуправа био награђен дечијим игралиштем.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести