Сомбор: Вежбе пружања прве помоћи у саобраћајним удесима

СОМБОР: На Тргу Светог Тројства, у организацији сомборског Савета за безбедност саобраћаја и овдашње организације Црвеног крста, обележен је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода.
1
Фото: Град Сомбор

- Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора  се данас прикључио акцији обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, које је покренула Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Овај дан пружа прилику да се скрене пажња јавности на саобраћајне незгоде, последице, трошкове, као и мере које се могу предузети да се оне спрече. Такође, обележавање овог дана је прилика да се институције и друштво подсете на одговорност, да се истакне значај јавне свести о последицама саобраћајних незгода - рекао је у свом обраћању Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора.

Чланови и волонтери Црвеног крста извели су на тргу симулацију саобраћајне незгоде, као и приказ указивања прве помоћи одмах након несреће, чиме се град Сомбор на један симболичан начин придружио осталим градовима у Србији као и у свету, обележавајући Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Иначе, овај дан се у свету традиционално обележава од 2005. године, када су Уједињене нације позвале на обележавање треће недеље новембра, као Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода. Србија је почела да обележава овај дан почев од 2007. године, када је на Саобраћајном факултету у Београду на ту тему одржан семинар.

М. Мћ

Пројекат „Јавни интерес у Сомбору“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести